Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La vaga de #TMB és el primer gran fracàs de Colau

Huelga de metro durante el Mobile World Congress, el 24 de febrero del 2016.

Huelga de metro durante el Mobile World Congress, el 24 de febrero del 2016. / ALBERT BERTRAN

La vaga del metro de Barcelona és el primer gran fracàs de l’alcaldessa Ada Colau. En primer lloc, perquè les dates del Mobile World Congress (MWC) són sabudes des de fa mesos. Segon,  perquè la negociació amb els treballadors de TMB també fa mesos que es van iniciar. Així dons, tot fa pensar que si s’hagués negociat amb més intensitat de bon principi hi havia temps per haver pactat un acord. Però el temps ha anat passant i, amb el MWC a les portes, és quan s’ha volgut, fins i tot, negociar un nou conveni, la complexitat del qual no és possible abordar-lo a corre cuita.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Ja es sabut que els treballadors, amb els seus representants sindicals al cap davant, escullen fer vaga quan aquesta pot provocar més problemes, utilitzen aquest tipus de 'xantatge' per aconseguir els seus fins. Això també es conegut, o hauria de ser-ho pels negociadors de TMB. El que no s’entén és que tractant-se de entitats públiques i de treballadors públics, no es facin públiques les demandes per un costat i les ofertes per un altre. Fins i tot seria bo i més transparent que a més es comparessin les demandes amb les condicions d’altres treballadors públics de similars característiques laborals. En cas de no arribar a acords, seria saludable que és fessin públiques les diferències, i així tothom sabria si les demandes són justes o si les ofertes són acceptables.

La transparència responsabilitzaria més als interlocutors. Perquè ara hem sabut que l’anterior consistori per evitar una vaga del metro en un MWC es va saltar la llei i va concedir una paga extra que a la resta de funcionaris se li va negar.

En definitiva, Ada Colau ha pogut comprovar que no és el mateix portar la pancarta de una reivindicació que haver de negociar sobre si és o no viable. Tant de bo que aquesta experiència serveixi perquè els ciutadans no tornin a ser víctimes de la seva inexperiència.

Per últim, l’alcaldessa de Barcelona faria bé en no enutjar al MWC. Aquest congrés és molt important per la ciutat. Primer perquè reporta a molts col·lectius feina i beneficis, perquè es d’un sector que no és ni turisme ni especulatiu, perquè és una mostra de alta tecnologia i per tant pot donar feina d’elevat valor afegit. És a dir, reuneix totes les característiques que tothom voldria per la seva ciutat, i Barcelona ho té. Valorem-ho i conservem-ho.

Participaciones de loslectores

Másdebates