Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'Cucharón peruano', un exemple de la brillant integració de cultures que es fa a Catalunya

Receta de ceviche de corvina de Kate Preston, directora gastronómica del restaurante Ajoblanco.

Receta de ceviche de corvina de Kate Preston, directora gastronómica del restaurante Ajoblanco. / ALBERT BERTRAN

El cebiche va ser escollit guanyador, entre 12 plats d'origen internacional, al Concurs del Plat Favorit, que organitza cada tardor la prestigiosa revista 'Cuina'. De fet, és el plat peruà més conegut.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Em va sorprendre molt agradablement aquesta noticia. En primer lloc perquè he tastat la cuina peruana i m'ha convençut totalment. Tant, que un dels objectius de la meva carta és recomanar-la. I com que la diversitat en l'alimentació és sinònim de salut, vull donar a conèixer també el compte d'Instagram 'Cucharón peruano'.

Els visitants hi trobaran un ampli ventall d'excel·lents plats que tenen el seu origen al país andí: 'arroz chaufa', 'tallarín saltado' o els 'olluquitos saltados' són només alguns exemples del que s'hi pot veure junt amb detallades receptes, bones imatges i interessants consells per cuinar aquests plats. És, cal dir-ho, un reflex de la multiplicitat de sabors i riquesa de la cuina d'aquest país. El compte del Perú del Facebook ho rebla explicant que aquest any, per vuitena vegada, són elegits el destí culinari del món.  

Aquesta iniciativa crec que és un exemple més de la brillant feina d'integració de cultures que fem a Catalunya malgrat les adversitats que trobem els que som ferms en les nostres conviccions socials. Els catalans som "de vida" o  de 'cuchara brava', com diuen els peruans, i apreciem la bona cuina. I la festegem, només faltaria.

Participaciones de loslectores

Másdebates