Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Sóc mestre i no vull fer vaga"

Alumnos de 2º de Bachillerato de un colegio de Madrid, el pasado 8 de junio.

Alumnos de 2º de Bachillerato de un colegio de Madrid, el pasado 8 de junio. / Europa Press / Jesús Hellín

Sóc mestre, no vull fer vaga, aquest setembre vull trobar-me amb tots els alumnes a l'escola. Aquests dies estic llegint la premsa i veient les notícies a la televisió i no em sento representat amb allò que es diu (estic segur que molts altres mestres tampoc). Es parla de fer vaga de mestres, es comenta que no estem preparats per acollir a tots els alumnes a l'escola. No ho veig així!

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els nens i les nenes necessiten estar a l'escola i han de ser-hi amb tots els seus companys i companyes. No ens podem comparar amb un restaurant que té la normativa d'un màxim de 10 persones per grup. Som una escola! Estem amb infants! També hem de tenir en compte que les colònies i casals d'estiu han estat èxit.

Amb el primer pla que ens va enviar el Departament el mes de juliol, que està centrat en els grups estables, ens en podem en sortir (potser faltaria alguna mesura més estricta, com la mascareta dins de l'aula). No sóc especialista en sanitat, però no crec que puguin variar molt les incidències pel fet de tenir 15 o 25 alumnes a l'aula. Sí que sóc especialista en educació i sé que els nens i les nenes necessiten anar a l'escola, trobar-se amb els seus companys i companyes, adaptar-se a la nova realitat, però a l'escola, amb les mesures que calguin.

No té cap sentit, no és sostenible ni organitzable una escola amb grups de 15 alumnes o una educació on es combina treball presencial i telemàtic amb infants. A part també haurem d'esperar com respondran les famílies, abans de proposar una vaga que els posarà clarament a la defensiva i perjudica a tots els que no poden conciliar vida laboral amb tenir els infants a casa. Els mestres volem a tots els alumnes a l'escola perquè és el millor per a ells i perquè els hem trobat molt a faltar!

Participaciones de loslectores

Másdebates