Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Andalusia: a cadascú, la seva responsabilitat

La candidata socialista a la Junta de Andalucía, Susana Díaz, en el mitin del cierre de campaña de las autonómicas, en Sevilla.

La candidata socialista a la Junta de Andalucía, Susana Díaz, en el mitin del cierre de campaña de las autonómicas, en Sevilla. / EFE / JULIO MUÑOZ

Els socialistes espanyols han fet "el negoci de Robert amb les cabres" en perdre, quasi d'una sola tirada, Catalunya i Andalusia. Però que ara ho atribueixin a un complot del món mundial, i concretament a l'independentisme, demostra un infantilisme impropi.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

De veritat creien que, a Catalunya, podien anar de la mà del PP i C's a les clavegueres de la Justícia a demanar-los que impedissin votar als ciutadans i que els sortiria gratis? Que podien defensar, en una democràcia, que votar sigui il·legal i apallissar iaies davant les urnes sigui legal perquè ho diu una norma  que es va fer sota amenaça de cop de estat, i que la gent els ho compraria?

I a Andalusia, creien que podrien seguir amb la mateixa política, que ha oblidat les necessitats dels andalusos, perquè la xarxa de clientelisme corrupte i servil que tenen muntada allà des de fa 40  anys ja els proporciona vots suficients? De veritat creien que als andalusos no els importaria seguir amb un 70% d'atur juvenil i la menor inversió en educació de tota Espanya, que condemna als seus fills a la pobresa i a la ignorància, a canvi d'una subvenció de misèria?

Però res d'això veuen els causants del desastre. Només veuen la palla a l'ull aliè, per això Susana Díaz es lamenta de que havia d'haver parlat més de Catalunya, com si no tingués altres problemes. No faran autocrítica perquè en són incapaços no tenen la humilitat necessària per això i així seguiran amb la cantarella de culpar a Catalunya.

Esperem que arribi aviat la independència perquè llavors quedarà palès que els problemes són seus, la mala gestió ha estat seva, qui ha mantingut als andalusos en la misèria han estat ells i els culpables de la davallada només ells.

Participaciones de loslectores

Másdebates