El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

La resposta més democràtica a la sentència pel 'procés' seria convocar eleccions al Parlament

Dionís BelBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Sábado, 12 de octubre del 2019 - 07:30 h

JxCat i ERC estan plantejat estratègies diferents per tractar d’avançar en el 'procés' i sortir de l’atzucac en què es troba.

ERC està actuant des de fa uns mesos d’acord amb el que ells diuen “realisme polític”, és a dir, eixamplar la base de votants republicans i pactar el que es pugui amb els socialistes per guanyar temps i buscar una oportunitat de millora de la situació actual. Cal dir que, de moment, aquesta estratègia no funciona. No hi ha diàleg i Pedro Sánchez amenaça amb el 155 si la resposta a la sentència no li agrada.

Per la seva part, JxCat manté una actitud de confrontació i parla de nou de la unilateralitat com a sortida, amb el suport de l’ANC i d’altres. En aquest sentit, tots coneixem la dura resposta de l’Estat als fets de fa dos anys que a la pràctica invalida tornar a aquesta opció.

Crec que no hi haurà cap possibilitat d’avançar en el contenciós fins que els partits independentistes superin de molt el 50% dels vots en unes eleccions catalanes, i puguin exigir respecte i diàleg.

Per això, crec que la millor resposta a la sentència seria convocar eleccions a la Generalitat. Si en algun moment la ciutadania pot estar més motivada per expressar-se, serà davant d’una sentència que hom preveu dura i, que per molts, serà injusta. Seria la resposta més democràtica.

Participaciones de los lectores

La investidura de Sánchez, a les mans dels partits regionals

Marc Orquin Ribalta Canet de Mar

L'inesperat pacte que Pablo Iglesias i Pedro Sánchez han firmat recentment ens ha deixat a tots de... Seguir leyendo

La imprudència de cotxes i vianants davant dels semàfors

Laura Pascual López Barcelona

Fa poc anava amb la moto per l'Eixample de Barcelona, i en tan sols tres carrers, se'm van creuar quatre vianants sobtadament, passant el semàfor en ver... Seguir leyendo

El gran dilema de ERC ante la investidura de Sánchez

Rafael Soriano Mataró

Tras el pacto alcanzado por PSOE y UP, se necesita la colaboración de otros partidos para... Seguir leyendo

"Tenemos una mala percepción de Latinoamérica"

Hèctor R. Vilanova Sant Feliu de Llobregat

Antes de ir a vivir unos meses a Santiago de Chile, muchas personas de mi alrededor me solían comentar que era una buena decisión, que allí est... Seguir leyendo

La soledad, muy buena compañía

Carlos Zaragoza Brañas Barcelona

El ser humano tiene un miedo irracional a estar solo. Y no hablo desde un punto de vista filosófico. Es mucho más sencillo que eso. He llegado ... Seguir leyendo

El fascismo cabalga allá donde vaya Vox

Miguel Fernández-Palacios Gordon Madrid

En lontananza, una aciaga polvareda nos alerta que por las áridas tierras de España, de nuevo trota exultante y desbocado el fascismo. No es qu... Seguir leyendo