Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta "Un gasto injustificable del Ayuntamiento de Barcelona"

Obras en la Via Laietana

Obras en la Via Laietana

En resposta a la carta "Un gasto injustificable del Ayuntamiento de Barcelona" sobre la despesa associada a la col·locació de dues lones per informar sobre els processos de transformació urbana que actualment es despleguen a la ciutat sota la marca 'Superilla Barcelona', volem fer-li arribar al lector que les transformacions associades a Superilla Barcelona i que persegueixen fer una ciutat més sostenible, verda i amable per a tothom comporten sovint importants canvis de mobilitat i alteracions que afecten de manera molt directa la ciutadania.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sense anar més lluny, les actuals obres a la Via Laietana, on del 21 de març al 4 d’abril es va desplegar una de les dues lones a les quals fa referència el seu escrit, han modificat la mobilitat de la zona, especialment la connexió del centre de la ciutat amb el mar i barris com la Barceloneta. De pujada, la circulació de vehicles està tallada, i només hi poden passar els veïns i veïnes fins a la plaça d'Antoni Maura. Això ha obligat també a desviar els autobusos que passaven per la Via Laietana. En sentit de baixada, de moment els vehicles i busos poden passar, tot i que les afectacions aniran variant a mesura que vagi avançant l'obra.

Atesa la magnitud de les afectacions i els canvis d’hàbits per a la ciutadania que impliquen sovint les obres lligades al Pla Superilla Barcelona, per a l’Ajuntament resulta prioritari informar a la ciutadania de l’inici de les obres, del projecte i de com quedarà l’espai un cop acabats els treballs.

Dins d’aquesta obligació d’informació entenem la instal·lació de les lones a les quals es refereix. Històricament l’Ajuntament de Barcelona ha utilitzat aquest suport per explicar les grans transformacions urbanístiques de la ciutat. Sent especialment visibles i situant-se en punts claus, les lones permeten arribar a una ciutadania general a la qual no arriben altres suports comunicatius, com podria ser el cas dels suports digitals.

Coincidim en el seu parer de què el pressupost municipal destinat a accions comunicatives ha de ser gestionat de la manera més eficient possible. En aquest sentit volem posar en valor que, el 2016, l’actual govern municipal va situar un llindar màxim anual de despesa en matèria de publicitat institucional. Aquesta mesura ha permès reduir al voltant del 30% el pressupost municipal destinat a fins publicitaris respecte del que es gastava en anteriors mandats. Actualment, la partida municipal destinada a publicitat se situa al voltant del 0,2% del pressupost global municipal.

Pot consultar els imports i mitjans destinataris de les campanyes de publicitat institucional al nostre espai web de transparència: https://ajuntament.barcelona.cat/transparencia/ca/gestio-economica-i-administrativa#campanyes

Li agraïm la seva opinió, que hem fet arribar al departament corresponent, i esperem haver contribuït contextualitzar-la. 

Participaciones de loslectores

Másdebates