Ir a contenido

L'estrena de 'Little Women': el rol de les dones a la societat, a debat

Carlos Zaragoza

Barcelona

Una imagen del rodaje de la película de Greta Gerwig con Eliza Scanlen, Saoirse Ronan, Emma Watson y Florence Pugh. 

Una imagen del rodaje de la película de Greta Gerwig con Eliza Scanlen, Saoirse Ronan, Emma Watson y Florence Pugh. 

Aquest cap de setmana es va celebrar la première de 'Little Women', una nova adaptació del clàssic de Louisa May Alcott, de la mà de Greta Gerwig, reactivant el debat sobre el rol de les dones a la societat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Emma Watson, coneguda pel seu activisme feminista, fa el paper de Meg March, la germana menys popular de les quatre per elegir, sense qüestionar-s'ho, una vida dedicada a la llar i la família (cosa que podria considerar-se sexista).

Tot i això, Watson reivindica aquesta elecció en una entrevista a 'Vogue' argumentant que la manera que té la Meg de ser feminista és precisament elegir el seu destí. Per a Watson, el feminisme va d'això: de poder escollir. Que el somni de Meg sigui diferent no fa que sigui menys valuós.

Potser la decisió de la Meg de dedicar-se a la família ve inherentment condicionada per la societat patriarcal en la qual vivim; o potser no. El que sí que tinc clar és que hem d'aspirar a viure en una societat on tothom pugui triar amb llibertat la vida que vol viure independentment del seu gènere.

Participaciones de loslectores

Másdebates