Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El racisme no és conseqüència de Vox

El presidente de Vox, Santiago Abascal, y el secretario general, Javier Ortega Smith.

El presidente de Vox, Santiago Abascal, y el secretario general, Javier Ortega Smith. / EFE / MARISCAL

Més de tres milions de vots per Vox i 52 escons al Congrés dels Diputats ens demostren que el discurs d'odi i el racisme s'han normalitzat a Espanya.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Com diu Paula Guerra, presidenta de SOS Racismo Madrid y membre de l'Asamblea Antirracista de Madrid, no podem consentir que es difongui el discurs de què el racisme és conseqüència de Vox. Vivim en un Estat estructuralment racista; la llei d'Estrangeria, els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), les batudes policials per perfil ètnic, les devolucions en calent a les tanques de Ceuta i Melilla, etcètera. Tot això la població migrant ja ho patia molt abans que Vox.

Ara bé, la naturalització i la legitimació política d'un discurs d'odi cap a una part de la societat, atiat fins i tot per un partit i reproduït des dels mitjans de comunicació, pot donar ales a la violència física per part de certes persones contra aquestes comunitats.

Participaciones de loslectores

Másdebates