Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El quiosc de Felipe, més que un quiosc

Tradición 8Tres jóvenes llevan bolsas de patatas fritas de un quiosco de Bruselas.

Tradición 8Tres jóvenes llevan bolsas de patatas fritas de un quiosco de Bruselas. / ELISEO OLIVERAS

Fa un parell d’anys, la ministra de Empleo y Seguridad Social Fátima Báñez va atorgar les condecoracions de set medalles d’or al Mérito al trabajo a personatges famosos, un atribut que m’ha fet pensar en aquests treballadors anònims, els quiosquers, que també mereixen el nostre reconeixement.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Per tant, crec oportú aportar el testimoni del meu venedor de premsa, Felipe, proper a la seva jubilació i del qual haig de destacar la seva tenacitat i coratge durant els 40 anys que ha estat al peu del canó.

El seu quiosc, de segona generació, està ubicat a la plaça del Setge de 1714, a Poble-sec, on els meus pares, en vida, hi compraven, i on s’ofereix un generòs estoc de diaris i revistes, més joguines per als nens, que el fan únic en aquest barri, car en els pocs que queden oberts, les existències són molt minses.

La majoria dels seus clients som veïns, als quals s’hi sumen parroquians del món de la cultura i la música, com Peret, el pare de la rumba catalana, mort fa quatre anys deixant viuda i fills, que encara compren amb nosaltres, o també Juanito, de l’emblemàtic Pinotxo de la Boqueria, a qui van donar el Premi Ciutat de Barcelona. 

Fa quatre anys, al costat del quiosc van hissar una senyera amb un pal de 8 metres on cada any se celebra l’Onze de setembre amb una ofrena floral, castellers, ball de sardanes i de comiat una coral amb el cant del Segadors.

Ara bé, el més rellevant d’aquest quiosc és la personalitat del seu venedor, Felipe, que amb l’amabilitat i respecte que el caracteritza, escolta les nostres penes i alegries del dia a dia amb paciència, donant la seva opinió o consell al respecte.

Però sobretot amb calor humà, un fet pel qual el venedor de premsa ara és l’amic de tots els veïns del barri, a on sovint es pot escoltar que “és una bona persona” i, el seu quiosc, “més que un quiosc”.

Participaciones de loslectores

Másdebates