Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"L'angoixa fa que molts professors optin per pagar la PCR de la seva butxaca"

En la imagen, detalle de una prueba PCR. 

En la imagen, detalle de una prueba PCR.  / DAVID CASTRO

Els docents de centres públics, com a funcionaris, són majoritàriament socis de mútues sanitàries. Què passa, però, quan ells o algú de la seva unitat familiar presenta símptomes de la covid-19? El professor o professora en qüestió s'ha de quedar a casa per la normativa sanitària fins que es confirmi si el cas és positiu. Un procés que a simple vista hauria de ser relativament àgil: es realitza el PCR i al cap de 24 o 48 hores saps el resultat. Però les mútues tenen un protocol que allarga aquest procés indegudament: per aconseguir l'autorització per fer-se un PCR calen moltes trucades i més d'una visita mèdica, perllongant-se durant dies. Al final, l'angoixa fa que molts optin per pagar el PCR de la seva butxaca, ja que sembla que l'autorització no hi hagi d'arribar. Mentrestant, molts alumnes perden classes a escoles i instituts.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No s'hauria de revisar aquests protocols, tenint en compte que estan en joc la salut i l'educació de moltes famílies? Per què si la seguretat social ha agilitzat aquest procés les mútues no ho poden fer?

Participaciones de loslectores

Másdebates