Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"És possible que, gràcies a la pandèmia, l'educació trobi una millor manera d'adaptar-se als canvis socials"

Clase virtual

Clase virtual / Reuters

Si d'alguna cosa podem estar segurs és que ningú ni res estava preparat per a la crisi que estem afrontant actualment. És cert que, en l'educació, i especialment en les universitats, ja existien plataformes digitals d'ús quotidià per als estudiants on lliuraven els seus treballs, que els ajudava a estar al corrent amb les tasques i a tenir un contacte ràpid amb els professors. Hem de donar les gràcies a internet i la implementació d'aquestes eines, ja que, si no, els universitaris es trobarien en una situació més desesperada ara mateix.

Després de decretar-se en confinament de març es va haver d'improvisar un canvi de metodologia radical per garantir la continuïtat de l'educació. Al principi va ser molt caòtic, ja que a la majoria de centres educatius no es tenien antecedents sobre com implementar la modalitat en línia íntegrament. Podem dir que va sortir a trompades.

Per sort, l'inici del nou curs es va realitzar amb la premeditació que potser els estudiants haurien de tornar a renunciar a les seves classes presencials. Per tant, aquesta segona vegada s'ha aconseguit establir-ho d'una manera més organitzada i ordenada. Això obre una porta a una possible modificació permanent del model presencial actual en l'educació.

A molts joves se'ls dificulta compatibilitzar els estudis amb el treball pels horaris establerts en cadascun d'ells. Crec fermament que aquesta nova eina en línia es podria compaginar amb la modalitat presencial, deixant que cada estudiant el compatibilitzi de la millor manera per a ell. Encara s'han de polir molts aspectes d'aquest nou mètode d'ensenyament i aconseguir que els alumnes s'adaptin a ell. És possible que, gràcies a la pandèmia, l'educació es recicli i trobi una millor manera d'adaptar-se a les noves generacions i als canvis socials.

Participaciones de loslectores

Másdebates