"La política és part del problema, però també de la solució"

Papeletas, en un colegio electoral.

Papeletas, en un colegio electoral.

Xavier Riu Sala

Xavier Riu Sala

Vivim moments dificilíssims i la percepció ciutadana majoritària és que ni les institucions ni els polítics estan -molts d’ells- a l’alçada, just quan més se’ls necessita. Però és absurd deduir-ne d’això que “tots els polítics són iguals” (no és cert en cap dels grups humans, per què ho havia de ser en aquest?). Alguns responsables ens poden haver decebut, però és fàcil comprovar que moltes persones s’hi deixen la pell honestament en l’activitat política, tant dins de les institucions com des de fora, en mil batalles. I sense fer referències concretes, és evident que s’estan aprovant mesures ben diferents en unes i altres administracions, en funció de qui governa ara o de qui ho havia fet abans.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

A més, la majoria de gent no tenim ni patrimoni ni contactes prou importants com per defensar sols els nostres interessos més generals. Alguns ho poden arreglar amb unes trucades a persones influents, però a la resta només ens queda la denúncia als mitjans i a les xarxes socials, les campanyes de mobilització solidària (sindical, veïnal...), i la gestió política que en puguin fer els responsables que sí opten per defensar els interessos col•lectius, que n’hi ha!

De tots els poders que veiem a la societat (econòmics, polítics, mediàtics, judicials, militars...) el poder polític és l’únic que podem triar, votant a les eleccions. De veritat ens és igual qui el gestioni? Ara que s’acosta l’elecció del Parlament de Catalunya i del Govern de la Generalitat, avaluem el que han fet uns i altres, recordem els temes que més ens preocupen i no menystinguem la nostra capacitat d’incidir, perquè ens tiraríem pedres sobre la nostra pròpia teulada.

Participaciones de loslectores

Másdebates