Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per què ara parlo a tothom en català de primeres

Un aula de colegio vacía.

Un aula de colegio vacía. / Paco Campos

Diuen que una missió de la NASA va fracassar i el satèl·lit enviat es va estavellar perquè l’havien programat amb el sistema mètric decimal i un cop a l’espai li van enviar les ordres en el sistema anglosaxó (peus, iardes, milles...).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Potser la diferència d’idioma també és el problema de la falta d’entesa entre Espanya i Catalunya... Nosaltres vam parlar en l’idioma de la pau, del diàleg, de votar, de preguntar... i ells amb el de les porres, la violència i “pels collons”. Impossible entendre’s parlant idiomes diferents...

A vegades em pregunto perquè molts catalans, encara avui, quan parlem amb alguna persona no nascuda a Catalunya, automàticament li parlem en castellà.

Jo he pogut canviar aquesta mala actitud i ara parlo a tothom en català de primeres. Si no m’entenen, els parlo en castellà, un idioma que he estudiat des de petit. No com el català, que el vaig estudiar ja molt més tard...

Quan alguna cosa t’agrada, quan l’estimes, la fas servir molt. És la manera de gaudir-ne. Fem servir la nostra llengua, el nostre idioma, el català. 

Participaciones de loslectores

Másdebates