Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per un 8-M de justícia

Manifestación feminista del pasado 8-M, en Valencia

Manifestación feminista del pasado 8-M, en Valencia / MIGUEL LORENZO

Després de tantes dècades d'aquell 8 de març, tot i els avenços, encara queda per fer en la igualtat entre home i dona. Segueixen existin fets com la desigualtat salarial femenina per realitzar iguals tasques que els homes (de vegades més i millor, afegint la múltiple discriminació per discapacitat o origen social o nacional); el masclisme institucional, la importació de certs 'costums' retrògrads forans, la violència sexual, el maltractament o la barrera psicològica per pressió social, cultura o igualtats a conveniència, atribuint papers a les dones (tòpics de bellesa, teleporqueria) i als homes (proveïdors, faldillers o violents). 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Moltes han sigut les dones oblidades per la història, ciència, lletres, música... Grans dones com Marie Curie (científica), Simone de Beauvoir (filòsofa), Frida Kahlo (artista), Rosa Parks (activista civil), Valentina Tereshkova (astronauta), Clara Campoamor (feminista), així com dones anònimes víctimes directes o col·laterals de guerres, exili, canvi climàtic, de tots els terrorismes i assassinats, passant per activistes com Berta Cáceres (activista mediambiental assassinada), o Ndume (sudafricana pionera en liderar la primera gran campanya de la plataforma social 'Change.org' contra les violacions 'correctives' a Sudàfrica per 'curar' el lesbianisme).

 

Però l'actual model capitalista depredador enmig de la permissivitat davant la delinqüència (incloent-hi la sexual) inutilitza tota llei per protegir tota víctima. Cal estendre la protecció a altres col·lectius (gent gran, infantesa), endurir les penes per delictes, la custòdia compartida, acabar amb el llenguatge sexista, donar el paper merescut de les dones a la història, superant l'actual model

Si es diu que les dones són de Venus i els homes de Mart (biològicament iguals però sovint diferents en actituds), la Terra és on tothom ens trobem, on podem aprendre recíprocament, fer amistat o enamorar-nos mirant en una mateixa direcció. Malgrat les nostres diferències, caminar juntament cap a la igualtat real sense guerra de sexes ni fractura social, sinó per justícia i dignitat. De passada recordar que el nom de la primera dona segons la Bíblia, Eva, ve de l'hebreu 'Havva', i significa 'Vida'. Anem!

 

Participaciones de loslectores

Másdebates