Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Odi atàvic des d'Espanya

zentauroepp23896714 barcelona  12 de octubre  manifestacion de ultra derecha en 181207171806

zentauroepp23896714 barcelona 12 de octubre manifestacion de ultra derecha en 181207171806 / Juan Pedro Chuet-Misse

Mantenir la gent desinformada i/o mal informada i contaminar amb mentides i faules el seu criteri no són formes de fer exclusives de l’Estat Espanyol, son pràctiques universals. No afecten tots els temes, sinó només, en cada moment i conjuntura, als més delicats des de la perspectiva  de l'establishment i/o del poder excessiu d’un sol individu. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La cacera de bruixes als EUA, el deliri antisemita, anticomunista i antimaçó del franquisme, l’estat actual de les coses a la Corea de Kim Jong, en son bons exemples. Ara mateix a l’Estat Espanyol, degut a uns mecanismes socioculturals difícils d’explicar, s’està alimentant un odi que ve d’antic, que no va néixer arrel del procés, existeix ja des de fa alguns segles. El van manifestar amb claredat els del “a por ellos”.

Socialistes i populars li han donat carnassa en cada campanya electoral ja des dels inicis de la democràcia diversos personatges de la vida pública, antics i actuals, l’han explicitat amb paraules i fets.

Un dels pares de la constitució, M. Fraga, en el seu moment, va expressar el següent: "Catalunya fue ocupada por Felipe IV, fue ocupada por Felipe V, que la venció, fue bombardeada por el general Espartero, la ocupamos el 1939 i estamos dispuestos a coger de nuevo el fusil.  Por tanto, ya saben ustedes a qué atenerse, aquí tengo el mosquetón para volverlo a utilizar".

Si us plau! No em vulgueu explicar ara en quina direcció viatge l’odi a Espanya.

Participaciones de loslectores

Másdebates