Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

No és el mateix sentir que escoltar des del cor

Ada Colau escucha a Ernest Maragall durante el debate sobre la vivienda celebrado en Casal Pou de la Figuera con diversas asociaciones del barrio de Ciutat Vella.

Ada Colau escucha a Ernest Maragall durante el debate sobre la vivienda celebrado en Casal Pou de la Figuera con diversas asociaciones del barrio de Ciutat Vella. / JORDI COTRINA

La cultura contemporània ofereix tota mena d'estímuls dels sentits que van des del plaer a l'agressivitat. Però cal matisar que no és el mateix sentir que escoltar. Sentir apunta a la capacitat, a paraules i sorolls; escoltar va més enllà i acaba implicant atenció, receptivitat i la comprensió d'allò que arriba a les orelles.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La tecnologia, en aquest sentit, millora l'audició. Moltes són les persones que duen sistemes auditius i que veiem als mitjans de transport o caminant pel carrer. Però escoltar és una actitud personal i moltes vegades requereix temps, a més a més d'atenció.

Sense escolta amb profunditat no hi ha, ni hi pot haver, interacció, ni relacions consistents, ni diàleg. Es tracta d'escoltar des del centre essencial de la persona, des del cor.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates