Ir a contenido

Massa consum de carn davant l'amenaça del canvi climàtic

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque

Torroella de Montgrí

Greta Thunberg, durante un acto para reclamar medidas urgentes contra el cambio climático, en Hamburgo, el pasado 1 de marzo.

Greta Thunberg, durante un acto para reclamar medidas urgentes contra el cambio climático, en Hamburgo, el pasado 1 de marzo. / REUTERS / MORRIS MAC MATZEN

Moltes persones veganes i vegetarianes ja fa temps que no mengen carn pels seus principis ètics i empatia amb el patiment dels animals. Ara hauran de ser la resta de persones que consumeixen altres tipus d'alimentació qui n'hauran de disminuir el consum per recomanació dels experts de l'ONU.

D'acord amb els pertinents estudis fets, si baixa la producció de carn per al consum, la decisió pot ajudar a pal·liar els efectes de la crisi climàtica, provocada sobretot pels efectes de la contaminació que produeix l'excés de ramats i tot el seu procés d'alimentació i fems que comporten. 

Encara que hi hagi dirigents poderosos que dubtin del canvi climàtic, és un fet constatable que cal mirar de frenar i reconduir com sigui. Joves com Greta Thunberg, qui semblen tenir més seny que un percentatge ben alt d'adults, ens ho recorden contínuament.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Participaciones de loslectores

Másdebates