Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Mare Nostrum: "El més gran en tecnicisme i el més miserable en conducta humana"

Rescate de la oenegé Proactiva Open Arms a 85 millas de la costa de Libia, en julio del 2018.

Rescate de la oenegé Proactiva Open Arms a 85 millas de la costa de Libia, en julio del 2018. / PAU BARRENA (AFP)

Barcelona ha estat escollida per tenir un dels tres superordinadors més potents d'Europa, capaç d'efectuar bilions d'operacions per segon. El seu nom: Mare Nostrum.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Quina casualitat, ja que un altre Mare Nostrum, l'històric, el Mediterrani, s'està convertint en un cementiri, i no precisament de deixalles, que també, sinó d'éssers humans que dia a dia perden la vida ofegats en l'intent de fugir de guerres -que vés a saber a quins interessos reals obeeixen-, de la misèria, d'una vida que no és vida; que en el trist viatge, cercant un món millor, es troben amb el robatori de traficants sense escrúpols, amb violacions, amb tota classe de vexacions i, el que és més trist, amb la indiferència de governs que no fan absolutament res per solucionar aquest drama. I nosaltres, els del primer món, observem aquesta tragèdia des del sofà de casa nostra.

I el progrés es queda només en això: en estar informats amb tota classe de detalls d'aquestes tragèdies. I ja tenim la cara i la creu de la mateixa moneda: el més gran en tecnicisme i el més miserable en conducta humana. I es va complint allò de "l'home és un llop per l'home".

Quan en ciència i tecnologia s'avança més ràpidament que en valors morals i ètics, i en això la desproporció és abismal, el que realment aconseguim és fer passos enrere. És més fàcil aconseguir coses que ser millors en valors. Estimar, perdonar, respectar, compartir, és fàcil de pronunciar i difícil de practicar, però en la defensa i millora d'aquests valors és on hi ha el bon camí, el vertader progrés i el que realment ens dignifica com a persones.

El que és realment important és el contingut, no l'embolcall, que, per desgràcia, és en l'únic que avencem.

Participaciones de loslectores

Másdebates