Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Al Poblenou lluitem contra la segregació escolar que segrega"

Un aula vacía, durante la jornada de ayer en el IES Quatre Cantons del Poblenou de Barcelona.

Un aula vacía, durante la jornada de ayer en el IES Quatre Cantons del Poblenou de Barcelona. / ALBERT BERTRAN

Quan comença el procés de preinscripció, Educació assegura a les famílies que tindran una plaça de proximitat al barri on viuen, i ens encoratgen a visitar i escollir els instituts i les escoles que ens agraden més. Un cop resoltes les adjudicacions, les escoles i instituts amb més demanda es desborden, i la solució ideal per al Consorci és 'repartir' la canalla com si fos mercaderia. El sistema està ideat per lluitar contra la segregació escolar, evitar que a les escoles i instituts en els barris més desfavorits sobrin places. I com ho fan? Doncs omplint-les amb els fills de les famílies que no han tingut sort en el sorteig de desempat de preinscripció.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Al Poblenou 17 famílies ens hem agrupat i estem lluitant per aconseguir una plaça al nostre barri. Lluitem perquè no segreguin els nostres fills/es i els allunyin de casa, del seu entorn i dels seus amics. Tots hem fet una reclamació al Consorci d'Educació de Barcelona, tenim més de 500 signatures recollides a Change.org que ens recolzen, volem una solució justa, hi ha quatre instituts al Poblenou i, si es vol, es pot fer. El responsables del Consorci poden obrir línies o ampliar ràtios, però malauradament els nostres infants i joves són un número, i ells tenen un full de ruta prefixat: omplir escoles i instituts amb dèficit de demanda sacrificant el benestar dels nostres joves i petits.

Algú s'ha parat a pensar que potser caldria potenciar aquestes escoles i instituts amb baixa demanda i fer-los atractius per les famílies? Cal oferir més recursos i potenciar els seus projectes educatius, però això és massa esforç i inversió. No els paga la pena, és més fàcil omplir amb canalla sobrant d'altres escoles i, fins i tot, si cal, obrir línies addicionals a centres on han quedat places lliures a la preinscripció. Quin sentit té? Per què no es busquen alternatives al Poblenou? Doncs perquè el Consorci segrega com i on vol, sense escoltar la veu de les famílies.

Participaciones de loslectores

Másdebates