Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'insuportable soroll dels gossos a la plaça de les Corts

PIPICAN

PIPICAN / RICARD CUGAT

A la plaça de les Corts s'hi ha instal·lat una gossera sense complir amb la normativa vigent ni amb els requisits d'impacte mediambiental que es demanen. A les onze del matí, mentre escric aquesta carta, estic sentint de manera seguida i constant els lladrucs que fan els gossos que són al pipicà de sota de casa meva.

No és una cosa puntual d'aquesta hora, és cada dia i a qualsevol hora, restant el període d'una a cinc de la matinada, quan ja es comencen a sentir els lladrucs dels gossos que els amos passegen abans d'anar a treballar. En resum: a totes hores, i en especial al migdia i de set a deu de la nit, franja en la qual s'hi poden reunir fins a 30 gossos al mateix temps

N'hi ha que es passen tres quarts d'hora amb el mateix so constant, que se't va clavant al cap i no et pots concentrar amb el que estàs fent. Què fa l'amo, mentrestant? Estar-se assegut mirant o parlant pel mòbil. No fan ni un sol gest per fer-los callar.

Perquè jo no puc treballar, estudiar o llegir a casa meva sense sentir constantment els lladrucs dels gossos? Per què quan fa bon temps no puc tenir les finestres obertes i alhora escoltar la televisió? Per què no puc dormir amb la finestra oberta?

Em consta que alguns veïns han fet reclamacions a l'Ajuntament sobre aquesta situació i fins ara no han tingut resposta. Tothom sap que el so puja cap amunt, i a la plaça de les Corts, per la seva estructura quadrada i amb edificis alts, el so puja i rebota cap a dalt. Se sent molt més tot des dels pisos alts, com és el meu, que al carrer mateix.

La ubicació d'aquest pipicà no és gens encertada. Per tant, exposo públicament aquest problema de contaminació acústica que afecta la nostra salut i al nostre benestar, i demano a l'Ajuntament que prengui mesures perquè això s'acabi.

Participaciones de loslectores

Másdebates