Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Amb les obligacions de la nova llei de Benestar Animal, difícilment la gent adoptarà mascotes"

Según la ley de bienestar animal, no pueden dejarse los perros atados a farolas o árboles.

Según la ley de bienestar animal, no pueden dejarse los perros atados a farolas o árboles. / JLF

Per què en aquest país 'regular' sempre vol dir prohibir, retallar drets i augmentar les obligacions i les sancions, mai els drets i/o les llibertats? Fa anys, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de l’Ajuntament de Barcelona va obligar els voluntaris a fer un curs per passejar gossos, fins i tot als que ja érem voluntaris o havíem tingut gossos tota la vida. El curs s’havia de fer entre setmana, al centre de Barcelona i en horari laboral. No cal dir que la davallada de voluntaris fou brutal, fins i tot hi va haver queixes d’associacions animalistes, perquè els perjudicats foren els pobres gossos.

Ara, la nova llei de Benestar Animal, que sens dubte té bona intenció, conté algun disbarat, com ara prohibir lligar els gossos a la porta de la botiga mentre fas la compra: la multa oscil·la entre els 500 i els 10.000 euros. Una animalada, mai millor dit. Els defensors -que dubto que tinguin gossos- poden argumentar la idea d’evitar robatoris d’animals o el concepte "abandonament zero".

No ens passéssim pas. Molts dels que tenim gossos, i una vida atrafegada, aprofitem qualsevol gestió pel barri per treure’ls, sobretot la gent gran, en especial els que tenen problemes de mobilitat o patologies articulars, que aprofiten la sortida al carrer per passejar el seu millor amic, a qui han de lligar fora de la botiga perquè dins no hi poden entrar. Elemental, no? Doncs ara està prohibit.

Amb mesures com aquestes difícilment s’acomplirà un dels objectius que pretén aquesta llei, la de promoure l’adopció. Si tot són prohibicions, traves, problemes i ens hem de sentir perseguits per la llei, no surt a compte, millor no tenir animals. És això el que pretenen?

Participaciones de loslectores

Másdebates