Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

És l'hora de defensar la República catalana

Protesta frente a la cárcel de Lledoners, donde están en prisión preventiva los líderes y políticos independentistas procesados por rebelión.

Protesta frente a la cárcel de Lledoners, donde están en prisión preventiva los líderes y políticos independentistas procesados por rebelión. / JOSEP LAGO (AFP)

Els moviments dels partits polítics catalans a Madrid, un dia després de la darrera Diada, torna a evidenciar que una cosa és posar-se la samarreta que toca i aixecar els braços enmig del poble, plebe, ciutadania, gent, majoria i l’altra escoltar i defensar el que diuen.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Mots tan pervertits pels polítics de classe que em nego a utilitzar-los per definir al milió de persones que vam tornar a sortir al carrer convocats per l’ANC.

En diré una multitud de persones decents i dignes, unides en un sol crit: "Fem República catalana", el motiu de la convocatòria. Què no han entès? Fem, construïm ara; República, una forma de govern en que el cap d’estat té caràcter electiu i no hereditari (o sigui el contrari d’una monarquia) i catalana, nostra, lliure, pertanyent a Catalunya o als seus habitants, no a la metròpolis de Madrid.

Junts x Cat i ERC: llegiu-ho poc a poc, no era per fer un altre referèndum, hem votat a dos i el segon amb sang pel mig, no era per iniciar un diàleg amb condicions imposades pel govern de torn espanyol, no era per cap estatut, ja el van ajusticiar socialistes i populars, no era pel dret a decidir, ja hem decidit. Era per la República, només amb ella alliberarem els presos polítics, farem tornar els exiliats i podrem estar en pau.

Si no volem que els processistes ens tornin a entabanar amb discursos abrandats i fets porucs, és l’hora de crear una plataforma electoral amb l’ANC, Òmnium, les CUP, Súmate, CDR’s, Som Alternativa, i els sindicats, col·legis professionals i col·lectius socials que vulguin defensar la República catalana.

Participaciones de loslectores

Másdebates