Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'enemic invisible no és un mal somni; és una realitat

Una voluntaria de Open Arms realiza un test de detección de coronavirus a un anciano en una residencia de Barcelona. 

Una voluntaria de Open Arms realiza un test de detección de coronavirus a un anciano en una residencia de Barcelona.  / SANTI PALACIOS (AP)

L’enemic invisible no és un mal somni; és una realitat. Actualment la humanitat té un enemic invisible que està matant milers de persones. Tan savis que ens considerem, oi? Inventem projectils i bombes atòmiques per matar-nos els uns als altres. Destrossem la natura i matem als que no pensen com nosaltres i que haurien de ser els nostres germans. I en canvi, un element al qual ni podem veure és capaç de malmetre tot allò que creiem que era el nostre progrés. Ens cal reflexionar? Ens cal tenir valors i actuar com a 'animals racionals'? Com a conseqüència d’aquesta pandèmia serem capaços de treure’n lliçons? Ara, la natura s’està netejant de les immundícies amb què les nostres 'civilitzacions' l'han contaminat. Cal aprendre d’aquesta lliçó.

Entretodos

Tenim a les nostres mans lluitar per frenar els perjudicis d’aquesta pandèmia. Com fer-ho? Segons l'OMS, el virus afecta amb major intensitat a persones grans o que ja tenen malalties cròniques. Els símptomes principals de les infeccions per coronavirus son els següents. Tos. Mal de coll. Febre. Dificultat per respirar. Mal de cap. Calfreds. Malestar general. Secreció i degoteig nasal. Encara no hi ha una vacuna que ens protegeixi i per tant és molt important prevenir la infecció evitant els contagis. La Generalitat ha posat en funcionament una 'app' on es formulen preguntes que els permet fer un diagnòstic preventiu.

Tots junts guanyarem!  Que l'esperança no decaigui, que el somriure no s’amagui i l’amor no tingui fronteres.

Participaciones de loslectores

Másdebates