19 feb 2020

Ir a contenido

L'arribada de Sassoli i el canvi en la visió d'Europa sobre Catalunya

Narcís Banchs

Gelida

El presidente del Parlamento Europeo, David-Maria Sassoli.

El presidente del Parlamento Europeo, David-Maria Sassoli. / FREDERICK FLORIN / AFP

Durant el seu mandat, l’expresident del Parlament Europeu, Antonio Tajani va posicionar-se clara i rotundament contra Catalunya. La seva actitud va tenir l’elogi, el suport i el premi de tots els espanyolistes contraris a Catalunya. L'any 2013, Mariano Rajoy li atorgà la Gran Cruz del Mérito Civil “por su defensa de España en Europa”. L’octubre del 2017 el Rei li va entregar el premi Princesa d’Astúries, i el maig del 2018 li entregà el premi Carlos V. La Comunitat de Madrid l'hi donà el premi d’Excel·lència l’octubre del 2018 i l’ultradreta Societat Civil Catalana li dona el premi Seny.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

El substitut del senyor Tajani, l’actual president David Sassoli, coneixedor de la realitat catalana i esgarrifat de la injustícia duta a terme per Tajani, desmunta el 'tinglado' de complicitats del seu antecessor i, en una duríssima intervenció, restitueix i atorga les credencials d’europarlamentaris a Puigdemont i a Comín i exigeix a Espanya que compleixi les resolucions dels Tribunals Europeus.

A partir d’aquí comença a desmuntar-se tot l’entramat judicial construït sobre interpretacions esbiaixades de les lleis que han suposat persecucions judicials, presons i exilis injustos pels milers de catalans el gran pecat dels quals és voler tenir la llibertat de consultar al poble de Catalunya sobre el seu futur.

Oi que a pesar de tots els inconvenients val la pena lluitar per aconseguir la llibertat de les persones que vivim i convivim a Catalunya? Oi que la nostra història ens marca seguir en el camí de convivència, solidaritat i bons costums que sempre ha distingit la gent de Catalunya? És per això que volem ser lliures de poder definir el futur del nostre poble.

Participaciones de loslectores

Másdebates