10 jul 2020

Ir a contenido

La imatge tocada d'Ada Colau

Jordi Terris

Ada Colau, que repite como alcaldesa de Barcelona, aplaudida por sus socios de gobierno del PSC.

Ada Colau, que repite como alcaldesa de Barcelona, aplaudida por sus socios de gobierno del PSC. / JORDI COTRINA

El visatge d'Ada Colau en sortir de l'acte d'investidura, escridassada per part de la ciutadania, reflecteix la cara amarga de la política. Una alcaldessa que durant el seu anterior mandat havia despertat tota mena de sentiments, en molts casos hostils, per part de determinats sectors del sobiranisme.

Personalment, jo l'havia defensat en nombroses ocasions, perquè entenia que el seu paper havia estat noble i que una de les seves principals funcions era aglutinadora, la de bastir ponts entre unionistes i independentistes. És més, jo estava convençut que des del seu fur intern, ella i la seva formació política esdevindrien un dels instruments cabdals de cohesió per tal d'eixamplar la base independentista. No hem d'oblidar que, més enllà del seu inqüestionable compromís amb l'1-O, va confessar haver votat SI-SI en el procés participatiu del 9-N, i que en aquestes darreres eleccions 50.000 dels seus votants, tanmateix, van escollir Puigdemont a les europees.

Per tant, aquesta maniobra que li ha servit per renovar el seu càrrec amb els enverinats vots del senyor Valls, contradient les seves idees i el que va expressar de manera inequívoca durant la campanya, li faran pagar una enorme factura pel que fa al respecte popular que s'havia guanyat. Veurem com gestiona tot això i, sobretot, quin serà l'innegable preu que haurà de pagar pels vots del líder que ha estat donant suport a Ciutadans.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Participaciones de loslectores

Másdebates