Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La 'no independència' de 'Catalans UK'

Una mujer, con un lazo amarillo en la solapa.

Una mujer, con un lazo amarillo en la solapa. / FERRAN NADEU

Fa un any vaig deixar de ser membre de quota de Catalans UK (CATUK) per desviar-se explícitament dels interessos i activitats purament culturals de l'associació, i ferla servir per promoure activitats i/o símbols amb missatge polític.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Són dos els exemples més recents: un, l'organització de la concentració política la setmana passada el dia 12 de febrer, juntament amb l'ANC, els CDR i APPG (parlamentaris nacionalistes britànics), reclamant al parlament del Regne Unit (UK), davant la residència de Teresa May, l'alliberament dels polítics que actualment estan en procés judicial amb el títol "UK, make a move for the release of political prisoners". I l'altre, la calçotada d'aquest any, al cartell de la qual hi ha un llaç groc.

La primera activitat és política, i està lluny de promoure la cultura catalana. I la segona és cultural però fa ús explícit de símbols amb missatge polític. Així ho va acceptar Pep Guardiola quan va estar multat per la federació anglesa de futbol amb 20.000 lliures.

He escrit nombroses vegades a CATUK, també la setmana passada. És lamentable que CATUK no sigui independent perquè rep ajuts de la Generalitat i, per tant, dels impostos de tots els catalans. I pel fet de ser una charity registrada al Regne Unit té un requeriment legal de no fer cap campanya ni posicionament de tipus polític, i per tant, de ser fidel com associació cultural.

És lamentable de debò i trist. 

Participaciones de loslectores

Másdebates