30 may 2020

Ir a contenido

Fotoperiodisme a Perpinyà: "La cara menys amable de la nostra humanitat"

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque

Fotoperiodisme a Perpinyà: "La cara menys amable de la nostra humanitat"

El 31è Festival Internacional de Fotoperiodisme 'Visa pour l'Image 2019', que se celebra a Perpinyà, continua sent com cada any un referent a l'hora de denunciar la cara menys amable de la nostra humanitat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Després de veure-hi els diferents llocs expositius t'adones que hi ha zones geogràfiques on aquesta maldat s'acarnissa més i, per tant, s'hi pateix més.

Destacaria d'aquesta edició les fotografies de dues fotògrafes: Lynsey Addario i Kasia Strek. La primera és una fotoperiodista nord-americana que denuncia la mortalitat materna en països com Sierra Leone, Afganistan, Somàlia, el Txad, l'Índia i Haití. En el seu fotoreportatge exposa que entre un 60 i un 70% d'aquestes morts es podrien prevenir. La segona és una fotògrafa polonesa que exposa, amb el títol 'El preu de l'elecció', unes imatges on denuncia el dret que es nega a moltes dones sobre el seu cos, sense accés a anticonceptius o a l'avortament. També denuncia que les morts per avortaments il·legals i sense seguretat sanitària es podrien evitar. Les dones que fotografia són de països com Polònia, Itàlia i els Estats Units d'Amèrica.

Participaciones de loslectores

Másdebates