Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Estàtues de Franco al Born? Si el meu avi republicà s'aixequés"

La estatua ecuestre de Franco hecha por Josep Viladomat, en un depósito municipal.

La estatua ecuestre de Franco hecha por Josep Viladomat, en un depósito municipal. / FERRAN NADEU

Senyora Alcaldessa de Barcelona.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Amb tots els meus respectes i des de la meva humil opinió. Crec que s’equivoquen vostès col·locant estàtues al Born del dictador. Una petita síntesi de la Viquipèdia. Estàtua: Figura escultòrica en tres dimensions que representa a una persona o animal. Per commemorar un fet històric o mitològic. Commemorar: Recordar, solemnitzar, memorar o fer alguna celebració per homenatjar algun personatge pels seus bons mèrits i que és elogiat pels demés. Solemne: Que provoca admiració i respecte per la seva grandesa, superioritat o naturalesa,  que és majestuós i senyorial. Bé, així defineix la Viquipèdia aquestes tres paraules. ‘estàtua’, ‘commemorar’ i ‘solemne’.

Crec que precisament aquestes definicions no van acordes amb la figura d’un dictador com en Franco. Si el que volen és que els nostres fills sàpiguen qui va ser Franco, actualitzin els llibres escolars com Déu mana i no sota l’opressió de l’Estat espanyol.

Si el meu avi Alfons Garrigós, un republicà, s’aixequés, se'n faria creus de veure un monument del dictador al mateix Born, on “no s’hi enterra cap traïdor”. Però algú té els ... de posar al dictador. Sapigueu que Alemanya no s’atreví mai a posar una estàtua d’ Adolf Hitler al carrer. Reclamo respecte pels nostres caiguts i avantpassats. Serà una vergonya!

Crec que algú l’ha enredat. Encara poden rectificar. Si us plau , us ho demano de tot cor, no poseu cap estàtua del dictador.

Participaciones de loslectores

Másdebates