30 mar 2020

Ir a contenido

"Els veïns de Sants estem indignats per la instal·lació d'una funerària al Happy Parc"

José Luis Martín

Sóc un més dels veïns del barri de Sants indignadíssim per la intenció d’autoritzar el proper mes de març una instal·lació funerària on hi havia el Happy Parc; un parc infantil de boles, dels primers amb les seves característiques a Catalunya i a Espanya. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

A finals de novembre del 2019, el negoci va haver de tancar perquè els hi apujaven el preu del lloguer el 300% (de 5.000 a uns 15.000 euros al mes). Ara, ens hem assabentat que volen col·locar-hi un tanatori en el seu lloc.

L'edifici on el volen ubicar és una antiga fàbrica modernista catalogada i protegida, situada al mig del barri, envoltada d'escoles bressol, escoles de primària, instituts, facultats (UB), l'EOI, al costat dels castellers de Sants i de l'estació d'autobusos i trens.

Tot això augmentarà el trànsit i la contaminació en el nucli de la tan publicitada zona de baixes emissions, el que és una contradicció. Situada, a més, en carrers estrets d’un sol carril de circulació i on es duen a terme cada any les festes de Sants.

Tot plegat és un despropòsit que no comprenem. El que sí entenem ara és per què es va modificar l’ordenança municipal de Barcelona l'any 2017: per permetre les funeràries a qualsevol lloc de la ciutat.

El barri està en lluita per a impedir que s’acabi construint: no la volem aquí. Ni tampoc en cap zona residencial de cap barri de la ciutat. Estem lluitant, també, perquè estiguin en llocs apropiats perquè la gent es pugui acomiadar en pau i tranquil·litat dels seus familiars i amics.

Una de les accions és la recollida de signatures a través de change.org. Jo em pregunto: per què s’ha actuat amb nocturnitat i tanta rapidesa? Què n’amaguen? De debò que per lluitar contra l'oligopoli dels serveis fúnebres s’ha de donar suport a una operació especulativa que ha obligat a tancar un negoci viable, rendible per més de 25 anys, i molt estimat al barri?

És aquesta la manera que té l'Ajuntament de lluitar contra els oligopolis, eliminant petits i mitjans negocis?

Participaciones de loslectores

Másdebates