19 feb 2020

Ir a contenido

"El color blau de les matrícules impedeix identificar bé els taxis"

Joaquima creus

barcelona

Un taxi y un VTC, los dos identificados con matrícula azul, circulando juntos por Barcelona, el viernes.  

Un taxi y un VTC, los dos identificados con matrícula azul, circulando juntos por Barcelona, el viernes.   / JORGE GIL

No sé si el Ministeri de Foment, que va ordenar que els taxis i vehicles de transport de passatgers canviessin les matrícules a color blau i lletres blanques, és conscient de la falta de visibilitat dels números i lletres d'aquestes matrícules, fet que fa impossible poder identificar un vehicle a mes d'un metre de distancia.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Si aquests vehicles estan circulant, no es poden llegir les seves matrícules, ja sigui de dia o de nit. En canvi, això no passa en totes les altres matrícules, de fons blanc i lletres negres, que es poden identificar fàcilment.

És impossible identificar un taxi o un vehicle VTC per qualsevol motiu mentre està circulant, encara que estigui a una distància adequada per fer-ho, com s'identifica a qualsevol altre vehicle amb matrícula blanca. Es curiós, en canvi, com les matricules del cos consular, que també són blaves, es llegeixen perfectament.

Vull fer constar la indefensió que aquest fet provoca a la ciutadania i a les mateixes autoritats de trànsit. Un problema de circulació o accident pot quedar impune o sense solució davant la impossibilitat d'identificar a l'infractor o provocador de l'accident.

Participaciones de loslectores

Másdebates