Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"¿De debó és aquesta l'educació que ens mereixem els alumnes?"

Jóvenes en el pasillo de un instituto catalán.

Jóvenes en el pasillo de un instituto catalán. / FERRAN NADEU

Volia comentar i criticar el que he pogut veure, durant quatre cursos que porto com alumna, a un institut de Girona. Sovint, els professors actuen d’una manera molt poc respectuosa. Hi ha ensenyants (i no generalitzo) que són molt prepotents. Penso que haurien de controlar més la manera com ens parlen. En lloc d’això, exigeixen molt a alumnes que potser els costa més aprendre les coses. No veuen que, si pressionen l’alumne per aprendre sense entendre, l’únic que aconseguiran és desanimar-nos.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Jo he estat testimoni de com alguns professors han dit “tonta” a una companya per no saber llegir bé o paraules molt greus com “aquí solo has venido a gastar aire” o fer fora i a crits a una alumna per no poder entendre un esquema quan s’hauria d’haver parlat a part amb ella i explicar-li-ho amb tranquil·litat. Encara recordo a 2n de l'ESO quan estava fent un dictat i la professora em va cridar de mala manera davant de tots per no saber escriure bé “sangria” . Considero que aquestes actituds no són una bona forma de tractar les persones. Tots mereixem respecte i, quan no s'entén alguna cosa, el deure del professor és explicar-ho al alumne, però amb respecte.

De debò és aquesta l’educació que ens mereixem nosaltres? Tractar les persones a crits, o fent que se sentin malament per no entendre el que se’ls explica? Em sembla que els que dirigeixen el Sistema Educatiu haurien de vigilar més com és el tracte d’alguns professors cap als alumnes. Perquè una simple paraula pot arribar a afectar i molt.

Gràcies per llegir el que penso al respecte. Espero que aquesta carta arribi a qui pertoqui i pugui servir perquè aquesta situació canviï.

Participaciones de loslectores

Másdebates