Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'un lector: "Tots els pobles tenen el dret de lliure determinació"

Manifestación 1O

Manifestación 1O / Manu Mitru

Pels qui s’han cregut que el dret a l'autodeterminació no és a la Constitució i que fer un referèndum es il·legal. La nostra Constitució, aquesta que el PP no volia i per això va votar 'no' el 1978, en el seu article 96.1 recull que: "Els tractats internacionals vàlidament celebrats, una vegada publicats oficialment a Espanya formaran part de l’ordenament intern. Les seves disposicions sols podran ésser derogades, modificades o suspeses en la forma prevista en els propis tractats o d’acord amb les normes generals del Dret internacional". Per tant, els tractats internacionals formen part del marc constitucional si han estat degudament acceptats i ratificats.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El 1977, S. M. el rei Juan Carlos I va signar l’adhesió d’Espanya al Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals, que en el seu article 1.1 afirma que: "Tots els pobles tenen el dret de lliure determinació. En virtut d’aquest dret estableix lliurement la seva condició política i proveeixen així mateix al seu desenvolupament econòmic, social i cultural".

Si hi ha dubtes sobre si els tractats internacionals tenen aplicació a Espanya, poden buscar a internet i obtindran el següent: "Les normes jurídiques contingudes en els tractats internacionals vàlidament celebrats i publicats oficialment prevaldran sobre qualsevol altra norma de l’ordenament intern en cas de conflicte amb elles, llevat de les normes de rang constitucional".

Per la seva part, la convocatòria de referèndums està prevista a l’article 92 de la pròpia Constitució. Per què ens han mentit en aquest tema durant tants anys? En quines altres coses ens han enganyat?

Participaciones de loslectores

Másdebates