El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Associació Nou Quitxalles: Calen solucions visibles per a petits invisibles

RICARD FADRIQUE

Manel Salcedo TrivinoBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Miércoles, 24 de mayo del 2017 - 13:00 h

Són invisibles no perquè no es vegin o s'amaguin, sinó perquè no els volem veure, perquè molts miren cap a un altre costat.

A les gran ciutats -no del tercer món, sinó del primer- existeixen infants com l'Esperança, una petita de 5 anys que vaig conèixer, a la qual li costa fer un àpat, sí, sí, un mos al dia; a la qual han expulsat de casa amb tota la família d'un dia per a un altre, uns senyors estranys i seriosos amb un paper a les mans acompanyats pels Mossos; que s'ha quedat sense la seva petita habitació, el seu llit i aquell petit escriptori de fusta on feia els deures i pentinava la nina.

Són petits que porten l'ombra de l'ensurt i la por dibuixada al rostre per allò que va succeir i per la incertesa de què passarà l'endemà; petits als quals la mala alimentació perfila cossos esprimatxats i cervells que es desenvolupen amb dificultat; als quals l'angoixa els desconcentra a l'escola i mina el seu aprenentatge i el seu futur.

Aquests petits els veig sovint -no puc mirar cap a un altre costat-, es veuen a l'Associació Nou Quitxalles de l'Hospitalet, i són molts més dels que ens imaginem i dels que consten a les estadístiques i a totes les ciutats. Però en aquesta associació es fan visibles: se'ls faciliten beques menjador, reben el suport de voluntaris que els fan l'acompanyament escolar i psicològic, juguen, fan deures, els donen de berenar i, si fa falta, un petit ajut econòmic de rescat: aquí teniu.

I a ells, qui els ajuda? La societat civil, les empreses privades, els voluntaris. I l'Administració? Doncs està ocupada amb altres temes. Els de Nou Quitxalles necessiten més locals per poder atendre més petits -com publicaba El Periódico recentment- i l'Administració té locals buits a la ciutat. Algú veu la solució? O és que aquesta també s'ha tornat invisible?

Participaciones de los lectores

De pensiones e injusticias

Victoria Pijuan Barcelona

Resulta vergonzoso, por decir algo, que el Gobierno más corrupto que hemos tenido, el que más ha robado, el que... Seguir leyendo

La prisión permanente revisable y el populismo

Miquel Sánchez Farrando Barcelona

El papel exiguo de las OTG

José Antonio Avila López Rubí

El rey Messi

Enric Alonso Barcelona

El primer partido de fútbol internacional tuvo lugar en 1872 entre Escocia e Inglaterra. La primera Liga tambié... Seguir leyendo

En memoria de Stephen Hawking

Juan Antonio Valero Casado Cambrils

El imperturbable entrenador del Espanyol

Joan Sada Vidal Barcelona

Qué lejos quedan las palabras pronunciadas por el actual propietario del Espanyol al hacerse cargo de las accio... Seguir leyendo