Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Cs i PP a Andalusia: rectificar no sempre és de savis

El presidente de la Junta de Andalucía, Juan Manuel Moreno Bonilla, durante el discurso de investidura en el parlamento regional.

El presidente de la Junta de Andalucía, Juan Manuel Moreno Bonilla, durante el discurso de investidura en el parlamento regional. / EFE

Fa només uns mesos, tant el PP com Ciudadanos, volien canviar la llei electoral per tal que la persona elegida per governar (ja sigui un ajuntament, una autonomia o el propi estat) fos la que encapçalés la llista més votada. Però, en pocs mesos han reculat i, allà on van dir blanc, ara diuen negre.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Efectivament, les eleccions andaluses del passat 2 de desembre van trastocar el panorama polític espanyol. Per una part, per primera vegada, l’entrada de Vox a un parlament i per l’altra, la rectificació dels altres dos partits de la dreta espanyola que, pactant entre si, han impedit que fos precisament la candidata de la llista més votada la presidenta de la Junta d’Andalusia.

Sempre he cregut que qui acabi tenint la responsabilitat de governar ha de ser aquella persona que reuneixi més suports parlamentaris, és a dir, el vot de més electes. Per tant, del pacte assolit, no en tinc res a dir.

Amb els acords assolits sobre la taula, Juanma Moreno Bonilla ha acabat sent elegit president de la Junta d’Andalusia amb els vots del seu partit, el PP, C’s i Vox i, tot i que, en públic, el partit d'Albert Rivera renegui de Vox, la veritat és que conformen un tripartit andalús de dreta pura i dura. L’actitud de C’s és de simple postureo.    

Rectificar no sempre és de savis; i menys, en política.   

Participaciones de loslectores

Másdebates