Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

#20D No ets més espanyol per cridar: "Yo soy español, español, español..."

Enric Cardona

Ja hem votat, tots han guanyat, ningú pot governar... però tant  tots han guanyat i el ciutadà... torna a perdre.No em centraré en  resultats i futurs pactes, per això ja estan les televisions públiques  i privades, unes opinen segons el color dels polítics que els manen i  les altres segons els bancs que les mantenen. Em centraré en dues coses  que vaig sentir la nit de les eleccions i que no sé si va ser  casualitat o premeditat, però em va deixar una mica confós; a les seus  del PP i de Ciutadans, els seus simpatitzants cridaven el mateix: "Yo  soy español, español, español" Què significa això? Que la resta dels  ciutadans no ho som? Que els partits de la dreta s'han autoatorgat el  dret a la nacionalitat espanyola en exclusiva? Es creuen amb el  dret de decidir qui és espanyol i qui no?

Entretodos

Publica un artículo sobre las elecciones generales

¿Qué te parecen los resultados electorales? Envíanos tu opinión

Malament comencen, ja que amb  un escàs 40% dels vots, els senyors del PP i de Ciutadans es creuen  amb dret de decidir sobre l'espanyolitat dels altres. Aquests no són els mateixos que criticaven als independentistes que  s'erigien en portaveus de la resta dels catalans, i donaven per  suposat que tothom era independentista? Potser estic equivocat i eren  uns altres... o un altre escenari polític?

El que està clar és que el  caos ha arribat, Catalunya sense govern i Espanya també, i tot per  culpa dels mateixos, dels que es neguen a fer política, dels que es  neguen a dialogar. És possible que tornem a tenir eleccions, és  possible que tornin a guanyar els mateixos, però res no canviarà fins  que els partits emergents, com els anomenen els especialistes, tornin  al ciutadà la il·lusió de votar i de viure la política.

El votant està descontent amb els seus representants i any darrere  any s'adona que voti el que voti, sempre passa el mateix. L'única  esperança són els nous partits, amb noves idees i noves il·lusions,  però han de ser capaços de contagiar a la ciutadania aquesta il·lusió,  i això ho aconseguiran sent fidels a les seves idees, sent honestos  amb els seus votants i no caient amb la trampa de pactar amb qui sigui  per tal de manar, sinó pactar amb el que veritablement estigui en  sintonia amb les seves idees i hi hagi punts en comú.

Potser d'aquesta  manera els que ens han segrestat la bandera, l'himne i l'espanyolitat, s'adonaran que el camí que segueixen és l'equivocat. No ets més  espanyol per portar la bandera bordada al jersei i cridar "Soy  español" Ets veritablement espanyol, català, andalús, basc,  gallec... quan respectes les idees dels altres i reconeixes que no  tots pensem igual i ni tan sols som iguals.

Participaciones de loslectores

Másdebates