Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

#20D: Ciutadans i PP, perdedors a Catalunya

Es poden fer moltes lectures d'aquestes eleccions i n'he escoltat  unes quantes.  El curiós és que, excepte el Sr. Duran, cap altre  partit ha volgut reconèixer les respectives diferents patacades.

Entretodos

Publica un artículo sobre las elecciones generales

¿Qué te parecen los resultados electorales? Envíanos tu opinión

En clau catalana n'he sentit de tots els colors, des del PP, que  malgrat haver estat la força menys votada, la Sra. Sánchez-Camacho es  conforma vanagloriant-se que han tret a Catalunya els mateixos escons  que Ciutadans, fins el més fort argument d'aquests últims que basen el  seu consol en què el seu grup  ha mantingut un únic discurs i programa  com a partit sense necessitat d'haver-se d'unir en coalició amb altres formacions.  

Però si alguna cosa té l'aritmètica és que permet llegir els  resultats amb objectivitat i el que constitueix una evidència és que  el PP cada vegada és més residual a Catalunya, i Ciutadans ha perdut,  amb relació a les darreres eleccions autonòmiques, 255.000 vots.  Ambdues formacions no volen reconèixer que entre d'altres errors, no  han convençut a l'electorat català amb dos assumptes tan cabdals com  el problema del dèficit fiscal català el qual han menysvalorat  amb  els diferents balls de xifres i formes de calcular-lo , així com en el  tema del sistema d'immersió lingüística que porta funcionant amb èxit  fa més de 30 anys i que pretenen dilapidar de manera flagrant.

Per altra banda, les altres dues dades clares que ens han ofert  aquests resultats, és que la representació independentista al Congrés  de Diputats ha passat de tres escons a disset, i que el total de  diputats a favor del dret d'autodeterminació dels catalans sumen 29  diputats contra 18 en contra, això  sense comptar tots aquells votants  de la CUP que s'han abstingut seguint les consignes del seu partit.

Participaciones de loslectores

Másdebates