Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Mil dies amb la biblioteca central de Badalona tancada: ¡obrim Can Casacuberta!"

Interior de la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona.

Interior de la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona. / Ayuntamiento de Badalona

La plataforma Can Casacuberta Oberta neix l'abril de 2022 per denunciar que la biblioteca central de Badalona, Can Casacuberta, està tancada des del desembre de 2019. En concret, el 15 de setembre farà 1.000 dies del seu tancament.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En aquest temps han passat tres governs, de diferents colors, pel Consistori, i tot han estat falses promeses respecte a la seva reobertura.

Just amb el naixement de la plataforma i l'anunci de la primera manifestació, l'actual Consistori va formalitzar el contracte de part de les obres necessàries per a la seva reobertura, les de la climatització que són imprescindibles per a la seva obertura. En el ple del mes d'abril el Consistori va adquirir una sèrie de compromisos, com informar a la ciutadania de l'estat de les obres mensualment -només ho ha fet al juny i ara al setembre hi haurà una altra audiència pública-, trobar espais alternatius per a les activitats que es realitzen -encara no hi han, només ha programat al mes de juliol una activitat de lectura de contes infantils, i era l'única en tota la ciutat-, entre d'altres que no ha complert. De l'audiència pública la ciutadania assistent va sortir molt decebuda, ja que l'Ajuntament no tenia propostes per als espais alternatius, així com tampoc tenia previst fer activitats més enllà dels contes infantils.

Durant aquest temps la bretxa cultural i digital ha anat en augment, hi ha ciutadania que només te accés a la cultura i als mitjans digitals (internet, ordinador...) a la biblioteca, ara tancada. Tampoc s'ha pogut fer servir l'espai com a refugi climàtic en un dels estius més càlids que recordem.

Avui dia l'Ajuntament no ha donat data de reobertura, des del mes d'abril es diu que serà durant el primer semestre escolar, però som a setembre i encara no n'hi ha cap de fixada.

Des de la plataforma convidem a la ciutadania a manifestar-se el proper dijous 15, el dia que fa 1.000 dies del seu tancament, per dir al Consistori: volem Can Casacuberta oberta ja.

Participaciones de loslectores

Másdebates