Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Valors de l'ensenyament

Aquests dies que es debat sobre nous mètodes pedagògics i es posen en qüestió molts aspectes de l'ensenyament actual, com ara la necessitat o no dels llibres de text, de les assignatures i dels exàmens, considero que tant uns com els altres són necessaris i útils.

Entretodos

¿Qué opinas de la escuela sin libros, asignaturas ni exámenes?

Participa en el debate sobre los nuevos métodos pedagógicos

Crec que els llibres de text han estat i poden continuar sent una molt bona eina de suport tant per als professors com per a l'estudi pels alumnes. Ja siguin llibres digitals o de paper, si estan ben fets, compleixen la funció d'explicar d'una forma didàctica allò que el currículum demana saber, perquè ajuden els professors a tenir una guia per a la preparació o mentre es fa la classe, i als alumnes a poder adquirir els diversos coneixements durant o després de la classe. Mentrestant, el professors de seguida veiem quan un llibre de text exposa bé els continguts de la nostra matèria, cosa que ens permet d'escollir entre les diverses opcions editorials.

A la vegada, crec que les assignatures són necessàries perquè cada una d'elles detalla un aspecte de la realitat, el qual, lògicament, s'ha de saber fer encabir en una visió de conjunt o concatenada d'aquella. I qui millor que un especialista en cada assignatura per donar-ne la millor informació? En tot cas, allò que caldrà serà saber establir la transversalitat i dependència entre elles i que el fet esdevingui ben evident als alumnes i après.

D'acord amb això, els exàmens continuen sent una bona eina per comprovar si s'ha assolit allò que es pretenia ensenyar o estudiar, i més quan de tipus d'ells n'hi ha molts; en el benentès, però, que és el criteri del professorat el que ha de saber escollir aquell que s'adapti millor a cada matèria i situació concrets.

Participaciones de loslectores

Másdebates