Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'Implicat'art', un projecte de cooperació a Sant Adrià

L'institut Manuel Vázquez Montalbán amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sant Adrià està desenvolupant el projecte 'Implic'art', una mostra de noves metodologies d'ensenyament de cooperació amb l'entorn. En la iniciativa, que forma part del programa Aprenentatge Servei, que es porta a terme en aquest centre d'ensenyament, hi participen un grup d'alumnes de quart d'ESO amb dificultats d'aprenentatge.

Entretodos

¿Qué opinas de la escuela sin libros, asignaturas ni exámenes?

Participa en el debate sobre los nuevos métodos pedagógicos

El projecte inclou 12 hores setmanals d'estades en empreses, que l'alumnat ja ha fet durant el primer i segon trimestre del curs escolar, estades en entitats socials del municipi i un projecte d'intercanvi amb gent gran que es realitzaran durant aquest tercer trimestre. A més a més, l'empresa social ImpactaT Teatre fa dues hores a la setmana de teatre social on aquests alumnes hi participen.

Les entitats socials que hi col·laboren en el projecte són PES-La Mina Grupo Unión, A.J. Barnabitas, Aldeas Infantiles, Centre Obert Les Fades i Casal dels Infants. Es tracta de cinc centres que treballen amb infants amb necessitats socioeconòmiques del municipi i que ja han començat a acollir, a les tardes, a un o dos alumnes d'aquest grup de quart d'ESO i també imparteixen un conjunt de sessions teòrico-pràctiques sobre habilitats socials, personals i voluntariat.

El treball amb la gent gran es fa al Punt Òmnia de la Mina, i té com a objectiu l'intercanvi socio-educatiu entre joves i avis de la ciutat en el marc del projecte 'Dóna'm memòria'.

L'Ajuntament de Sant Adrià fa el seguiment de l'alumnat, a través de la Regidoria d'Educació, i coordina el treball amb els avis i àvies a través de la Regidoria de Benestar i Famílies.

'Implic'art' és un exemple de la col·laboració de diferents agents socials i administracions per tal d'unir esforços i donar un millor suport a col·lectius amb dificultats.

Participaciones de loslectores

Másdebates