Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Vaga d'examinadors: vacanes sense carnets de conduir

Clase en una autoescuela de Barcelona.

Clase en una autoescuela de Barcelona. / ARCHIVO / FRANCESC CASALS

Els examinadors de trànsit estant amenaçant amb fer una vaga que afectarà els mesos de juny i juliol; els mesos de més feina per les autoescoles (tenint en compte que és un sector que pateix una manca alarmant d'exàmens durant tot l'any).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Potser els examinadors tenen raó en les seves exigències, no ho sé, però del que estic convençut és que una vaga d'aquestes característiques farà molt de mal a les autoescoles, que es trobaran amb els seus vehícles parats perquè els alumnes no es podran examinar. Per desgracia, és el que passa sempre quan hi ha una vaga d'aquestes característiques: no és l'administració la que pateix les conseqüències, sinó que en surten perjudicades les empreses que depenen d'ella i els clients d'aquestes.

Tinc una petita autoescola l'eixample de Barcelona. El meu pare la va posar en marxa fa mes de 50 anys i, igual que molts petits negocis, hem passat moments molt durs, però sempre hem volgut donar el millor servei els nostres alumnes. Ara, entre examinadors i administració, és possible que no puguem donar un bon servei i, per tant, que els alumnes no es puguin examinar abans de l'estiu. Tindran raons per enfadar-se: es sentiran enganyats perquè els hem assegurat que abans de les vacances podran gaudir del seu permís.

Potser ens insisteixen perquè el necessiten per treballar, però nosaltres no podrem fer-hi res perquè no som lliures de poder organitzar la nostra ensenyança, la nostra presentació de alumnes a exàmens, de poder planificar dates; perquè depenen que altres facin la feina que l'alumne paga amb les taxes d'examen i que nosaltres paguem com empresaris amb els nostres impostos que mai perdonan.

No conec el problema del col·lectiu dels examinadors, però puc assegurar que si aquesta vaga es compleix hi hauran moltes autoescoles que hauran de tancar. ¿Com es poden aguantar els mesos de juny, juliol i agost casi sense exàmens? Els examinadors, amb les seves amenaces de vaga en mesos claus per els nostres negocis, ens estant utilitzant a nosaltres i els nostres alumnes perquè l'administració actuï i accepti les seves reivindicacions.

Espero que trobin una solució ràpida, que tothom pugui fer la seva feina i que els alumnes facin l'examen - que la majoria ja ha pagat - perquè segur que no tornaran la taxa per incompliment de prestació de servei.

Participaciones de loslectores

Másdebates