Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els mítings electorals s'han convertit en un circ mediàtic"

Imagen general del míting de apertura de ERC.

Imagen general del míting de apertura de ERC. / MANU MITRU

Com hem arribat fins aquí? En quin moment la política va deixar de ser una cosa seriosa, transcendent, l'art del possible, per a convertir-se en un circ mediàtic? 'Selfis' amb el líder al 'photocall', autògrafs i mítings espectacle on el públic escoltarà i corejarà el seu ídol en un discurs buit de continguts, talment com una estrella de rock o del cinema, esportista d'elit, o la 'influencer' i el 'famosillo' de torn.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els mítings són com un gran concert, la final de la Champions, o la presentació de l'últim 'smartphone'. Un eslògan, quatre frases fetes i un parell o tres d'idees i res més. Es tracta d'entretenir el personal, que s'ho passi bé, no pensi massa i que al final compri el que li venen. El premi gros és que el candidat surti elegit amb tots els avantatges i privilegis que se'n deriven, però no només: llibres, gorres, bufandes, pins, samarretes, etcètera.

Tant se val si és en Trump o en Puigdemont, no hi ha cap diferència, el guió està tallat amb el mateix patró: vist un, vistos tots. En fi, deuen ser els signes dels temps.

Participaciones de loslectores

Másdebates