Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Són els nens qui fan el regal al mestre, no els pares

Vuelta al cole en el colegio público Bogatell de Barcelona.

Vuelta al cole en el colegio público Bogatell de Barcelona. / RICARD CUGAT

El 'dilema' de cada fi de curs a les classes: "li hem de fer o no un regal a la/el mestra?" i "quin regal li fem?'". Un tema que ens perseguirà als pares fins que els nostres infants vagin a l'Institut...

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Fer-li un regal al professorat a fi de curs ho entenc com una mostra d'agraïment dels propis nens i nenes, i és per aquest motiu que hauria de ser quelcom que ells fossin conscients del que li regalen a la seva mestra (ja sigui perquè hi participen activament o col·laboren en l'execució del regal). Alhora, quan la/el mestra els hi pot agraïr el regal, ells poden dir "això ho he fet jo i li ha agradat". Això segur que reforça la seva autoestima personal, l'esforç que han fet ha servit perquè l'altre estigui content.

No oblidem que la/el mestra fa la seva feina, i si creiem que es mereix alguna cosa més, potser s'hauria de fer campanya a l'ajuntament perquè li augmentessin el sou, i no pensar en un regal que econòmicament creiem que pot estar a l'alçada de les circumstàncies.

Considero que regals tipus articles de moda, espectacles i sessions sensorials són coses molt personals i que els nens no hi estan implicats, per tant no tenen consciència del regal, són regals més propis de un entorn més pròxim i/o familiar.

No obstant, aquest és un tema que no surt de la polèmica, ja que hi ha diversitat d'opinions, i és en la conversa i l'acord entre tots els implicats del grup educatiu que s'acaba arribant a una solució consensuada, amb més o menys adeptes, al cap i a la fi amb el diàleg s'hauria d'arribar a tot arreu.

Participaciones de loslectores

Másdebates