Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els 'indepes' volem que voti tothom

El tramo amarillo de la Via Lliure, en la Diada del 2015 en Barcelona.

El tramo amarillo de la Via Lliure, en la Diada del 2015 en Barcelona. / DANNY CAMINAL

Primerament, voldria deixar clar que no sóc qui per donar carnets de catalanitat a ningú, faltaria més. Això si, darrerament, estan sortint veus discordants de catalans, que si més no, repeteixen les consignes apocalíptiques dels que no hi viuen aquí i això em fa dubtar i molt.

Passem fulla, però, tot analitzant aquestes dubtes. Hi ha qui no vol votar, perquè creu votar a un pensament únic, havent-hi altres opinions. Doncs bé, es podria anomenar de pensament únic a tots aquells polítics que volen assolir la independència, tot i que penso que està molt agafat per els pèls. La realitat és que, guanyi el sí o guanyi el no es desenvoluparan unes eleccions posteriors, o bé constituents o bé per dimissió de tot el Govern de la Generalitat.

Aquí ve la segona incoherència (per a mi): els indepes volem que voti tot lespectre del no per legitimitzar el referèndum il·legal. Si poséssim pegues per que no votessin els del no seriem dictatorials o colpistes. El que es diu és "ni amb tu ni sense tu tenen els meus mals remei".

Hi ha qui té por a les pensions, tot preveient un manca dentesa entre Govern català i Govern espanyol. Jo els hi diria que, si bé hi han convenis bilaterals, no és menys cert que hi han convenis internacionals en raó de la pertinença de, diguem-ne, dos països a una mateixa institució internacional. Problemes doncs? Zero. Encara més fàcil: si la persona habitant dun país independent no renega de la nacionalitat espanyola, rebrà religiosament la part que li correspongui dacord al barems del país, i encara més, sense cap cost addicional per la transferència de diners.

Finalment hi ha qui anomena els polítics d'il·lusionadors d'il·lusos, tot menyspreant un bloc nombrós (més de 2.000.000) de catalans amb dret a vot, de totes les edats i condicions, vaja allò que no ad pedum literae va dir Machado: 'El castellano ignora lo que no entiende' Tanmateix hi ha qui fa esment a la llei electoral, ignorant o no, que és la mateixa de la espanyola, però a més, es tira pedres a sobre, per fer-la servir com arma llancívola, quan aquesta llei, perjudica de totes, totes, la opció independentista. Menys intencions de 'si' al Barcelonés, al Baix, als dos Vallés, etc., és a dir, els majors nuclis de població votant.

En fi, a tots aquests paisans els hi demanaria que anessin a votar, sigui quina sigui la seva opció. D'aquesta manera, Catalunya tornaria a donar una lliçó de democràcia i pacifisme, com tantes altres vegades.

Participaciones de loslectores

Másdebates