Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Catalunya-Espanya: les estratègies d'ambdues parts ens porten al xoc de trens

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, y el del Gobierno central, Mariano Rajoy, en la inauguración de una exposición de Joan Miró en Oporto.

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, y el del Gobierno central, Mariano Rajoy, en la inauguración de una exposición de Joan Miró en Oporto. / JORDI BEDMAR

Tothom diu que el contenciós Catalunya-Espanya s'encamina cap al definitiu xoc de trens i més ara que s'ha sabut que en Puigdemont Rajoy es van veure a la Moncloa el passat 11 de gener. El desacord es basa en la celebració o no del referèndum.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Mentrestant, l'estratègia del PP és la de crear una situació de por a través de l'actuació de la Justícia i de l'amenaça de suspensió de l'Autonomia. D'aquesta manera, esperen que la Generalitat accepti aparcar el referèndum i negociar sobre la base dels 45 punts presentats fa temps pel Puigdemont. Per part sobiranista, l'estratègia segueix sent la de convocar el referèndum, que ara sabem que serà unilateral o no serà.

Si es mantenen les actuals posicions, els resultats seran dolents per les dues parts. El govern espanyol sap que intervenir amb violència política, suspenent l'autonomia, o física, amb mitjans policials, no serà acceptat per la comunitat internacional.

El govern català sap que un referèndum unilateral no tindrà suport legal ni reconeixement internacional, a no ser que el percentatge de participació superi en molt el 50% del cens electoral, cosa molt difícil d'assolir sense acord amb els partits unionistes. Potser ha arribat el moment de buscar un arbitratge que faciliti la solució.

Participaciones de loslectores

Másdebates