Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta a l'Emma Riverola

Rufián, Mundó, Romeva y Castellà, ayer,haciendo visible la ausencia de Junqueras.

Rufián, Mundó, Romeva y Castellà, ayer,haciendo visible la ausencia de Junqueras. / DANNY CAMINAL

Jo entenc que Emma Riverola té la idea clara de pertinença a l'Estat espanyol i no li ho recrimino, només faltaria. Però em preocupa el gir de les seves paraules que sempre havia observat prou temperades. Ara l'he llegit i és burleta i feridora amb la causa independentista i molt especialment amb el llaç groc. Té la sort de tenir una columna cada dia per poder expressar el que creu convenient, jo no.

Hem hagut d'entomar insults, menyspreus i mentides dels més alts dignataris i no pocs tertulians de les espanyes a quelcom que no deixa de ser una opció política, una idea, un projecte que, si més no, el 47% d'aquest país va recolzar en les darreres eleccions. Es deu informar en fonts molt diferents de les meves (li asseguro que me les llegeixo, les altres) per dir que hem insultat als que no pensen com nosaltres. Intueixo que ho considera així les crítiques, per a mi fonamentades, de la deficient salut democràtica de l'estat espanyol. Diu que és una democràcia que put a pantà, però, democràcia al capdavall... i li dóna indulgència perquè és l'oficial.

Les manifestacions d'un color i l'altre tenen una diferència substancial d'actitud majoritària que no sé si és capaç de reconèixer, sra. Emma. 'El País', que sempre havia considerat un diari obert i plural, en remoure's el tema català ha esdevingut tan insultant i mentider com sempre ho han estat 'El Mundo' i 'La Razón'. L'altre dia es va deixar anar amb el titular "Los separatistas pasean su odio a España por Bruselas". Ja podem mostrar el tarannà més pacífic possible, res a fer. Si hi ha intenció d'aniquilar el que no els agrada embrutaran tant com puguin i, poden molt, perquè tenen el poder.

Participaciones de loslectores

Másdebates