Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'un administrador de loteries: "Un boicot no té mai bàndol guanyador"

Bombo de los números de la Lotería de Navidad.

Bombo de los números de la Lotería de Navidad. / FERNANDO ALVARADO / EFE

Estimat amic, 

Avui he rebut un missatge teu demanant un boicot a la Loteria Nacional. Suposo que me l'has enviat sense voler, però noi, m'has deixat de pedra.

En els últims dies hem viscut moltes coses en molt poc temps amb un impacte emocional fora del que és comú. Això fa que a molts ens surti la 'rauxa' i actuem en calent. Saps que després de tants anys no em puc enfadar amb tu per res i menys per una cosa així, però m'agradaria que entenguessis que els administradors de loteries estem vivint aquests dies amb una angoixa afegida a la que sent la majoria de gent, la incertesa política que vivim ens fa témer pel futur dels nostres negocis. Ningú ens sap contestar que passarà amb nosaltres el dia de demà.

Catalunya hi ha unes 2.000 famílies que vivim de l'activitat de les administracions. En aquest ventall hi som inclosos gent de tots els colors i creences que treballem en petits comerços del barri o del poble. Gent que va creure en el dret a decidir i gent que no, gent que vam fer vaga i altres que no, gent que ens vam manifestar al costat teu i altres es van quedar a casa. Res més lluny que un reflex del conjunt de la societat. Un boicot mai té un bàndol guanyador, mai hi ha un costat positiu, t'hi posis com t'hi posis sempre es perd. En aquest cas és a nosaltres que ens cancel·len les comandes i som nosaltres els únics que en sortim perjudicats. A qui realment vols fer mal amb aquesta decisió teva, mai se n'adonarà.

Ens agrada molt la nostra feina, ens agrada vendre il·lusions, ens encanta sentir dir als nostres clients i amics com repartirien el premi que encara no els ha tocat, ens encanta col·laborar amb associacions i entitats i sempre ho fem el millor que sabem. Dels beneficis que genera la nostra activitat, es reinverteixen desenes de milions d'euros a Catalunya. Amb el nostre dia a dia ajudem a finançar-se a centenars d'entitats sense ànim de lucre, equips esportius, associacions... Cada cop que comparteixes aquell missatge, trenques amb tot això. Estimat amic, només et vull demanar que abans de compartir aquest missatge, pensis durant uns segons en tot el que et dic i en la gent com tu que hi ha al darrera d'aquests establiments. Pensa si realment val la pena.

Que tinguem sort. Una abraçada.

David Masip. Associació Provincial d'Administradors de Loteries de Lleida. 

Participaciones de loslectores

Másdebates