Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La bondat de la justícia espanyola

Concentración de protesta por la decisión judicial de encarcelar a los dirigentes de la ANC y Òmnium Cultural.

Concentración de protesta por la decisión judicial de encarcelar a los dirigentes de la ANC y Òmnium Cultural. / GONZALO FUENTES/REUTERS

La presó preventiva per en Jordi Cuixart i en Jordi Sánchez és pròpia d'un estat democràtic on tots som iguals gràcies a l'imperi de la llei i a la independència de la judicatura; un estat on tots rebem el mateix tracte. És un fet contrastable, indiscutible; científicament demostrat. 

Així, una persona condemnada a més de sis anys de presó per malversació de cabals públics, prevaricació, delicte fiscal i frau pot continuar fent servir el seu passaport i gaudir del clima suís al costat de la seva dona, absolta dels mateixos delictes. Un govern que va decretar una amnistia fiscal, declarada inconstitucional, que ocasionà milers de milions d'euros en pèrdues al conjunt dels ciutadans, no ha hagut de fer front a fiances imposades pel Tribunal de Comtes per cobrir les pèrdues.

Difondre que els professors i mestres de Catalunya adoctrinem als nostres alumnes en l'odi contra Espanya sense aportar cap prova no es considera una calúmnia ni una incitació a l'odi. Enviar a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a apallissar a persones que lliure i democràticament exerceixen els seus constitucionals drets d'expressió, reunió i opinió no és cap abús d'autoritat; ni tan sols un crim contra els drets humans. Els prop de mil ferits ho testimonien.

Les acusacions de sedició se sustentaran sobre omissions, interpretacions matusseres, exageracions i directament falsedats flagrants; les quals ens demostraran a tots els ciutadans de l'estat i al món les bondats de la justícia espanyola 

La llista és massa llarga; massa estat de dret.

Participaciones de loslectores

Másdebates