Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Avui ja no s'ensenya bona educació i urbanitat

Dies passats aparegué en algun diari una noticia referida a que un restaurant italià que havia prohibit la entrada als menors de cinc anys. El Director General del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallerols, li treia importància com a fet aïllat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Senyor Pallerols, perquè aquesta situació, segons les seves paraules -" es pugui viure sempre des de la normalitat i mai des de el conflicte"- i tal i com demana vostè, sols es necessita que a la família entri la urbanitat i l'educació dels fills. El que no pot ser es que a un restaurant no em permetin l'entrada amb el meu gosset que es posaria sota la taula quiet i callat i en canvi et trobis que hi ha tres o quatre criatures que un plora els altres criden, corren per entre les taules, remenen els plats i els pares sense fer-ne cas, com em va passar al restaurant de Núria.

Està vist que avui dia als col·legis no s'ensenya educació i urbanitat, adduint que aquestes matèries son cosa dels pares, fet ja sabut  que els pares tampoc les ensenyen per raons vàries, perquè no tenen temps, perquè les creuen antiquades, perquè creuen ha de ser cosa del col·legi, o perquè ja no les han après dels seus antecessors.

Recordo que de petit al col·legi t'ensenyaven  com sentar-te bé, com agafar el llapis, els coberts, inclús com apartar les espines i treure els filets del llenguado, i en el terreny de la educació encara recordo el llibre de tapes marronoses i llom blau anomenat 'Manual de Urbanidad Cristiana',que avui el trobaríem carrincló, però t'ensenyava des de com travessar un carrer mirant primer a dreta i esquerra, anar per la vorera per la teva dreta, deixar sortir abans d'entrar, etc, normes bàsiques que no son de dretes ni d'esquerres, son necessàries per una convivència pacífica en un mon superpoblat com es l'actual que els que tenim certa edat ja no podem conèixer com el nostre.

Participaciones de loslectores

Másdebates