Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els resultats del 12M ens alerten d'un nou model social de país més excloent"

Urna electoral.

Urna electoral.

És el moment decisiu. Tot o res, que diria la Laura Borràs citant Vinyoli. El PSC s'ha imposat a les eleccions del passat 12 de maig i això hauria de dur alguns a pensar-s'ho molt bé. Sobretot a la gent d'ERC, el daltabaix del qual és, no sé si històric, però sí èpic. És a dir, pensar si de veritat alguns sectors del moviment independentista estan disposats a consolidar el desastre abans d'obrir un escenari nou, no cal amb el vot favorable, l'abstenció és suficient, com seria el d'un govern encapçalat per Salvador Illa.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Catalunya ha decidit que és el moment d'entomar canvis. Joan Tardà ho ha copsat molt bé, Junqueras es resisteix i vol plantar cara a un Carles Puigdemont que, malgrat tot, ha esdevingut totèmic perquè té un votant fidel, gairebé immutable. Amb aquesta tessitura, el més intel·ligent seria marxar del castell i posar-hi un nou drac, el vermell dels socialistes, i si convé tirar-li les sagetes des de fora. Poc pràctic seria, doncs, fer el joc de l'oca i tornar a la casella de sortida arrossegats per un corrent que sembla, si més no, bastant continu. Els catalans no estem preparats per a unes noves eleccions.

No ho estem i poden ser un perill important. Especialment perquè, i aquí és on considero que cal fer una reflexió assenyada per part dels que som d'esquerres, el país ara és més de dretes. A tall d'exemple, a L' Hospitalet el PP ha obtingut prop de 8.000 vots més i es consolida com a segona força política; a Manresa, Aliança Catalana frega els 3.000 vots (9,8% dels sufragis, atenció); mentre que a Sant Adrià de Besòs, Vox s'ha implantat com a segona força.

Aquestes lectures ens haurien d'alertar d'un nou model social de país que, en català o castellà, aposta per una Catalunya més conservadora, menys integradora i, per tant, molt més excloent. És un mandat democràtic de les forces progressistes combatre el feixisme ideològic, la xenofòbia i el racisme: un mandat més categòric si s'escau que no pas el de viure sotmès a Puigdemont.

Participaciones de loslectores

Másdebates