Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Si es dona benestar i seguretat a la gent, l'extrema dreta caurà per sí sola"

Acto de campaña de Vox en Tarragona

Acto de campaña de Vox en Tarragona / ACN

És clar que com més se censuren les idees, més interès generen, com es veu a la mateixa Bíblia amb la desobediència humana a la prohibició divina de menjar el fruit de l’Arbre del Bé i del Mal. Si al seu dia el franquisme perseguia el comunisme i l’esquerra política i després el PP va il·legalitzar el partit independentista basc Herri Batasuna amb la llei de partits, ara es parla de fer "cordons sanitaris" a partits titllats "d’extrema dreta" o "feixistes" (com Vox i Aliança Catalana).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però des de la neutralitat, cal dir que els cordons sanitaris no són democràtics, diuen molt de la ‘tolerància’ dels promotors de la censura (‘digues-me de què presumeixes i et diré el que et manca’ o potser els nervis en veure perillar cadires i subvencions) i, a més, acaben provocant l’efecte contrari augmentant l’interès en aquests partits.

El millor ‘cordó sanitari’ és solucionar en el possible els problemes reals de la ciutadania com l’augment de la inseguretat i delinqüència, la precarietat laboral, la carestia de l’habitatge, l’empobriment de la pagesia, del medi ambient i de la gent gran, etc., en lloc de mirar cap a un altre costat i a sobre, censurar i acusar de "feixisme" (o del que convingui) al mínim qüestionament de certs temes fins i tot des d’òptiques diferents de l'extrema dreta.

Que es doni benestar i seguretat a la gent i l’anomenada "extrema dreta" caurà per sí sola; perquè si la independència econòmica és la llibertat més gran, un anunci publicitari encertadament diu que ‘no viu qui no viu segur’. Veurem també si després de les eleccions la classe política que s’ataca mútuament acaba mirant el bé comú i acceptant propostes constructives, vinguin d’on vinguin, o s’ajuntaran per interès i les vetaran sols per raó d’ideologia.

Participaciones de loslectores

Másdebates